Boeken

Javaanse Jongen
Allan Prosetiko - streetfood Chef

 

"Nog voor de hype rondom foodtrucks ontstond was deze Javaanse Jongen al bezig met streetfood: gerechten uit zijn vaderland Suriname, die je vanuit een mobiele kar opeet. Lekker relaxed, no spang, en het liefst met je familie en je beste vrienden erbij. Op menig festival kom je Allan Prosetiko tegen met de truck van I Love SuriFood, in de sfeer van Paramaribo in de jaren'50, waar hij duurzame gerechten serveert met een moderne twist.

 

Hij leerde koken van zijn vader, die hem de traditionele kneepjes van de Surinaamse keuken leerde. In de loop der jaren gaf hij die gerechten een eigen touch, om ze op zijn eigen manier spannend en vernieuwend te maken. Van de klassieke Surinaamse lievelingen tot spannende fusion gerechten, die het lef tonen van de foodtruck cultuur."

 

Binnenkort verkijgbaar!

FESTIVAL TREK - Het foodtruck kookboek

 

Haal het heerlijke festivalgevoel in huis! Originele snacks, lekkere drankjes, zoete verwennerijen en rijkelijk belegde burgers. Het Foodtruck Kookboek bevat 40 overheerlijke recepten van de beste foodtrucks van Nederland. I Love SuriFood draagt hierin bij met een mooi recept. In samenwerking met Festival TREK is Het Foodtruck kookboek samengesteld. 

Bestel bij Bol.com

 

Publicaties

Hij leerde koken van zijn vader. Had jaren een eigen restaurant maar de 'uitdaging' was eraf! Hij lacht.
Allan Prosetiko, eigenaar van de foodtrucks 'I Love SuriFood' en 'Javaanse Jongen'. "Die laatste zonder 's' want anders krijg ik problemen met Niemeijer, de tabaksfabrikant."  Lees verder

BOODSCHAPPEN Magazine juni 2017

ALAKONDRE Magazine

 

Alakondre magazine wil een brug slaan met de gevestigde media en de burgers met een affiniteit met tropisch Suriname en in elke editie een Surinaams streetfood gerecht van streetfood Chef Allan Prosetiko

Bestel online bij AKmagazine.